Blogg

RSS

Skillnader mellan kakel och klinker

4 May 2017

Var har man klinker?

Klinker har är de mer populära alternativet när man ska välja mellan kakel och klinker då de går att sätta på både vägg och golv. Klinker är och har en betydligt hårdare yta är kakel vilket gör den mer slitstark och tålig än vad en kakelplatta är. 

Var har man kakel? 

Kakel är de av alternativen som man bara kan använda på ett ställe, väggen. Anledingen till detta är att kakel i jämförelse med klinker är betydligt mycket mjukare. Kakel är inte heller i närheten av så slitstarkt som Klinker är. 

Går de att ha kakel på väggen?

Absolut, kakel bör placeras på väggen, inte någon annan stans. Skulle få för dig att placera kakel i taket fungerar de också men att lägga de som golv är inte att rekomendera då det kan medföra tråkiga kostnador då det med all säkerhet kommer spricka eftersom de inte är i närheten så starkt och slitstarkt som klinkers som är de man bör ha som golv. 

Går de att ha klinker på väggen?

Klinker kan du ha på både golvet och på väggen. Detta för att klinker är mycket hårdare och därav mer slitstark än kakel. Att klinkers är slitsarkt och de bästa valet när du ska göra om ditt badrum är de inga tvivel om, detta är anledningen till att de också är det som folk oftast väljer i första hand

Vilken färg ska jag ha? 

Att välja vilken färg du ska ha på ditt kakel kan vara svårt att veta då faktorer som ljusinsläpp, miljö och storlek på badrummet kan spela in hur ditt kakel och klinker presenteras när de är färdiglagt. 

Vad ska kakel och klinker kosta?

Priset på kakel och klinker varierar såklart beroende på vilken kvalite och leverantör du väljer att beställa. Som med alla andra kök du ska göra är det klokt att betala lite extra för att få kvalite som i sin tur har en längre livslängd.


(Lämna tom)